Resultados da xornada

Clasificación tempada 2012/2013

lunes, 5 de mayo de 2008

O Ames apura as súas opcións na recta final ante o Agrón (3-2)

O partido de ida dos cuartos de final da Copa do Concello de Ames non parecía ter moi boa pinta durante o transcurso dos primeiros corenta e cinco minutos. O Ames tan só creaba perigo a balón parado, mentres que o Agrón abusaba un pouco do balón largo para crear máis dano. Sen embargo, o un a cero chegou a balón parado. Jano lanzou unha falta desde o lateral dereito da área do Ames, e o rexeite de Félix foi rematado coa cabeza por un atacante do Agrón só ante o porteiro visitante. O Ames non se amilanou e intentou combinar pola banda esquerda con Pi e Barri, e con algún balón largo de Benito cara ó lado dereito con Roi e Juansiño. Pero o infortunio chegou pasada a media hora de xogo, cando Jano driblou a Iván dentro da área, e o defensor visitante, tras tocar balón, derribou ao atacante local. O árbitro sinalou penalti. Dous a cero ao descanso. Na reanudación, o Ames creou moito perigo a balón parado, e sobre todo, coas internadas de Juansiño polo lado esquerdo. Primeiro Diego nun remate de cabeza rexeitado polo meta local e que por moi pouco non remacha Nito para dentro; e logo Nito nun remate de cabeza que se foi alto nun córner, comezaron a meter o medo no corpo ó Agrón. Pero o xarro de auga fría para o Ames chegou aos quince minutos da segunda parte. Nun córner pasado ao segundo pao, un rexeite foi aproveitado polo Agrón para anotar o terceiro gol, e iso que un dos seus atacantes estorbaba a Félix en posición dubidosa. Co tres a cero, o Ames quedou desnortado uns quince minutos, perdéndose en despexes sin sentido e en disputas co árbitro que non levaban a ningunha parte, e nas que tamén se enfrascou o Agrón. A reacción chegou na recta final, cando Nito, no minuto 87, reduciu distancias cun disparo en parábola a tres cuartos de campo que sorprendeu ao meta local. Co ánimo do gol, o Ames empuxou e chegou o premio dous minutos despois. Unha internada de Juansiño na área do Agrón polo lado esquerdo acabou nun remate que despexou o porteiro local, e Nito picou o balón por riba del no rexeite poñendo o 3-2 final. Con este resultado, o Ames apura opcións para o encontro de volta, este domingo ás 6 da tarde.
O resto de encontros da Copa de Ames deron os seguintes resultados: Costoia 2, Viduido 0; e Ortoño 0, Bertamiráns, 0. A remontar!!